Борисов отговори: То бива да се лъже, бива…

Борисов отговори: То бива да се лъже, бива…

„Аз обичам да чета и да цитирам. Какво казва кандидат президентът Радев и какво отговарят членовете на предизборния щаб, не знам защо наричани от журналистите служебен кабинет. Това е предизборен щаб, защото те си позволяват да говорят срещу партия – няма значение коя е. Те са там единствено и само, за да проведат изборите. А единственото, което не правят, е да убедят хората, че се подготвят за честни избори”,
Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с млади членове на партията.
„Те не могат да си включат една машина. Не могат да обяснят, как ще защитят машините в чужбина? Как ще направят така, че тук ще се гласува?”
„Почвам вече да се съмнявам, че те искат по този начин да съборят изборите и да продължат в условията на диктатура – улична, до президентските избори”, заяви Борисов, като добави, че БСП „са навсякъде”.
„Това е еднолична диктатура. Президентът казва и никой не го пита: защо лъжете? – „Отиващото си правителство изцеди хазната. Остави в най-трудния момент пенсионерите медиците и бизнеса” – това е чудовищно обвинение, ако е вярно. За радост, друг член на предизборния му щаб – г-н Асен Василев, казва две неща: „Теглене на нов държавен дълг вероятно няма да се наложи до края на юли и фискално страната ни стои добре”. Значи от 12 до 21 май страната вече стои добре фискално и не се налага да се теглят заеми. Радев обвинява основния си опонент ГЕРБ, за нещо, което не е вярно. Как като нямаше пари, продължиха всичките ни мерки? То бива да се лъже, бива… Това го цитирам, не го измислям”, обяви Борисов.
„На 23 май – две трети от месеца са минали, пак казва, че теглене на нов държавен дълг вероятно няма да се наложи до края на юли и фискално страната ни стои добре. Днес за около 20-30 минути се срива бюджета на това момче само, за да угоди на кандидат президента”, коментира Борисов днешните думи на служебния финансов министър Асен Василев, че „бюджетът вече има сериозни проблеми”.
Той коментира и скандала с обвиненията, че по време на управлението на ГЕРБ са били подслушвани незаконно политици.
„За скандал ясно, но какво подслушване? Излиза, че само аз не знам кои са подслушваните, а всички останали знаят”, заяви Борисов.
„Ако кандидат-президентът Румен Радев и предизборният му щаб в министерствата наистина имаха данни за подслушване, досега да ги бяха разгласили. До последния детайл! Но понеже нямат, отново ще направят компромат като миналото лято. С клъцни-срежи ще изфабрикуват фалшив запис по модела „Костинброд”. И то в момент, в който да няма време да изобличим лъжата”, каза още Борисов.
„Друг сценарий като по учебник на КГБ, който вече лъсна, е за компрометирането на изборите. Избори, които по закон са основният приоритет на служебното правителство. Промените в Избирателния кодекс не бяха направени за по-честен вот, а за касиране. Така едноличната власт на Радев – без парламентарен и институционален контрол, ще се запази поне до президентските избори”, коментира още лидерът на ГЕРБ.
„Много пъти съм казвал, че омразата води до хаос. Хаос, който се наблюдава дори в изказванията на управляващите. В един момент Румен Радев казва, че хазната е изцедена, а финансовият му министър твърди, че фискално страната ни стои добре и приходите в бюджета се движат по план. С реваншизъм и чистки няма да гарантираме нито възстановяване, нито просперитет. Българите са мъдри и отговорни. Вярвам, че с гласа си ще върнат България по пътя напред!”, продължи Борисов./Вести.БГ

Още по темата