Двойка отлага 4 пъти сватбата си, не им било писано

Двойка отлага 4 пъти сватбата си, не им било писано

Бракосъчетанието се оказа препъникамък за млади влюбени. Те са отложили вече четири пъти сватбата си от старта на пандемията. Такъв случай има в практиката си пловдивският психиатър д-р Веселин Герев, сподели самият той пред „Марица“.
​“В такава ситуция идват мисли в окултна посока. Сега просто до такава степен са обезкуражени, че се чудят дали изобщо трябва да сключват брак. Двойката смята, че случващото се е знак на съдбата и че сякаш им се подсказва, че сватба не трябва да има“, разказа Герев.
Психиатърът сподели, че има много случаи, в които негови познати или клиенти се обаждат на гостите и им казват, че сватба няма да има предвид мерките срещи коронавируса.
„Други, които са по-рационални, си казват „Какво пък толкова! Отиваме, подписваме  и когато има възможност правим сватба. Може и без нея!“. По-добре е човек да е настроен към този вариант, защото се случва мерките да се променят драстично от петък за понеделник“, каза д-р Герев.
Локдаунът доведе до изключителен стрес хората, които не са свикнали да прекарват времето си вкъщи и в изолация. Наред с нетърпеливите бъдещи ладоженци и целият този адреналин около плануването на сватба, неизвестността дали ще се състои, в Районния съд в Пловдив се отчита бум на бракоразводните тела. В периода на изолация отношенията в дома се изострят, конфликтите стават ежедневни. Стига се до взаимна нетърпимост и желание за раздяла, което магистратите официализират. Психолозите също имат много работа, като в практиката си най-често срещат случаи на депресия, стрес и тревожност. /Вестник Марица
 

Още по темата