Скандал: Британският здравен министър се целува със

Скандал: Британският здравен министър се целува със


Британският министър на здравеопазването Мак Ханкок, след като попадна под огъня на критиките заради несправяне с коронавирусната криза, сега беше обвинен в неправомерна връзка със своя съветничка и в нарушение на ковид рестрикциите, предадоха световните агенции.

Британският в. „Сън“ публикува снимки, на които се вижда как министърът, който е женен и е баща на три деца, целува Джина Коладанджело, която също е омъжена. Това се случва на 6 май в кабинета на Ханкок в Уестминстър. По това време в страната бяха в сила строги правила за физическа дистанция и прегръдките и целувките не бяха разрешени заради коронавирусната пандемия. Така че Ханкок освен обвинен в извънбрачна афера, се оказва и обвинен в нарушение на санитарните правила.

Джина Коладанджело и Ханкок се познавали още от времето на следването в университета. Тя е лобистка и сега отговаря за комуникациите и връзките с обществеността на верига бутици, основана от мъжа й. Оказва се обаче, че Коладанджело освен това е била назначена тихомълком в екипа на Ханкок миналата година. За това назначение бе официално съобщено едва след като медии първи го разгласиха.

Говорител на Лейбъристката партия, която е най-голямата опозиционна сила в страната, заяви, че правителството трябва сега да каже дали министърът е нарушил правилата и дали има конфликт на интереси при назначаването на неговата съветничка.

Министърът на транспорта Грант Шапс заяви, че всяко назначение трябва да премине през един „невероятно строг процес“, но отказа да коментира случая с Ханкок и неговата съветничка, като го определи като „изцяло личен“.

Самият здравен министър днес се извини, че е нарушил правилата за физическа дистанция и че е разочаровал хората.

Още по темата