Борисов предлага експертно правителство | Банкеръ

Борисов предлага експертно правителство | Банкеръ


Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов направи предложение за обединение към своите опонентите в изборите.

Малко преди полунощ в излъчване на живо в акаунта си във Фейсбук Борисов заяви: „Аз им предлагам мир. Аз им предлагам да сложим експертите, да сложим хората, да поемем отговорност и да направим за България до декември максимално усилие, за да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре и тогава вече всичко е ясно. Това е моето предложение към всички. Порадвайте се един-два дни, три и след това помислете „кое е стабилно и кое не е?“ И как можем да мобилизираме, нали сте уж „Съединението прави силата“, това ви е гербът. Да видим дали можем да се обединим в името на държавата“.

Борисов припомни още на тези, които са „спечелили четири-пет, девет процента“, какво е станало с кабинета „Орешарски“.

„Чувам гласове, че и без Бойко ще съмне, но имате ли по-подготвен от мен?“, попита още Борисов.

„Ние доказахме, че изборите са максимално прозрачни и честни. Има още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите“. Това заяви още  премиерът Бойко Борисов в изборната нощ, изправен пред дувара вероятно на къщата си в Банкя. 

„Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, омръзна ми сам да нося отговорност“, каза още той. 

„Ние имаме огромен потенциал, вие, мили мои, нямате експертиза, ще се провалите. Спомнете си какво стана с Орешарски! Мои мили опоненти, познавам ви всичките, израдвайте се, станахте депутати – нали това искахте цяло лято. Но какво ще правите, ако симпатизантите на ГЕРБ ви подгонят като чакали?! Но аз ви предлагам мир – да сложим експертите до декември! Това е моето предложение към всички. Хайде да видим можем ли да се обединим в името на държавата, да изберем най-доброто!“, продължи Борисов.

„Партията показа, че без първи, втори, трети човек, може да се справим. Имахме мощна Изпълнителна комисия и структури и доказахме, че може да спечелим. Това става за пети пореден път“, каза той. 

„Трябваше, за да отговорим, че изборите са максимално прозрачни и честни, да имаме и машини. Това наложи огромна работа за много хора, да ги сертифицират, произведат, закарат. Мисля, че заслужават голяма благодарност. Имаме поне още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите. В кои градове, колко, колко от образованите, необразованите са гласували за отделните партии. Това също е важно. Искам да си благодаря и на моята партия, разбира се и на колегите от СДС. Моята, партия доказа, че и без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. Евала им казвам, защото за първи път работихме така, както трябва да работи една партия: мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани. За пети пореден път печелим парламентарни избори“, каза още той.

Борисов подчерта на няколко пъти, че има партии с 5 или 9 процента, които говорят от името на народа.

Още по темата