ГЕРБ с първи думи след вота: Има един голям победител тази вечер

ГЕРБ с първи думи след вота: Има един голям победител тази вечер

При толкова много победители тази вечер коалицията ГЕРБ-СДС смята, че в момента не е нужно да излиза и да напомня, че за 14-и път печели избори.
Това заяви Любен Дилов-син на извънреден брифинг след изборите от коалицията ГЕРБ-СДС.
„Има един голям победител тази вечер, който искрено поздравяваме и пожелаваме кураж – това са всички българи, които гласуваха в тази пандемия. Това са истинските герои“, заяви той.
Според него в момента всички празнуват и се поздравяват и правят проекти за кабинети. „Изборите обаче струваха 150 млн. лева. Ако не се състави кабинет, то ще има нови избори за още толкова и президентски избори за още толкова. Нека да си дадем сметка за какво може да похарчим тези пари. Това е най-важният въпрос“, каза Дилов.
„Резултатът е щастлив“, добави той.
„Вероятно ще има пресконференция, но когато имаме окончателни резултати“, заяви кандидатът за народен представител.
Слави Трифонов шокира: Имам симптоми на ковид, самоизолирал съм се!
БЛИЦ припомня, че по данни на всички агенции коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Борбата за второто място е драматична, като някои агенции дават превес на БСП, но други изчисляват, че сребърният медал от надпреварата отива при Слави Трифонов. Третото място засега е за ДПС, а четвъртото за „Демократична България“. Петото място е за „Изправи се, мутри вън!“, а шестото за ВМРО./БЛИЦ

Още по темата