Николова: Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран

Николова: Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран

Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран, нямаме данни за нарушения и в трите зимни курорта. Това е заявила вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на проверката ѝ в места за настаняване и скизоната в зимния курорт Боровец, съобщиха от пресцентъра на министерството, цитирани от БТА.
Контролът от страна на министерството и от всички останали органи е безкомпромисен, смята Николова. Според нея чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора, защото всяко нарушение, освен че води до санкции, влияе директно и върху имиджа на страната, и върху оценката за сектора. Това е предпоставка за спадове, което в тази тежка ситуация не можем да си го позволим, коментира министърът.
Ако и туристите, и представителите на бизнеса са дисциплинирани, ще може да се отчете добър сезон, смята Николова. По думите ѝ в Европа курортите не работят, а у нас са отворени.
Марияна Николова е инспектирала кабинковия лифт в курорта. Тя е препоръчала правилата да са поставени на публични места, защото достъпността и информираността са много важни.
Министърът следи стриктно работата на ресторантите. Ако сме дисциплинирани, спазваме мерките, и заразените и болните намалеят, ще може да обсъждаме и други мерки, облекчаващи ресторантите, е мнението на Николова./Вести БГ

Още по темата