В новия брой на вестник „БАНКЕРЪ“ четете:

В новия брой на вестник „БАНКЕРЪ“ четете:


Ще ни пуснат ли по европързалката през юли?

Изправени сме пред нови въпросителни – високопоставени представителите на Европейската комисия, ЕЦБ и българския кабинет пращат противоречиви послания, от които се разбира, че България ще влезе в Банковия съюз през юли, а в механизма ERM II – може би на по-късен етап.

Социалната отговорност в хазарта няма късмет

Според неофициален източник седем НПО са усвоили 1.5 млн. лева от събраните такси за профилактиране от хазартна зависимост – събирани от компаниите, опериращи на този пазар. Резултатите са повече от скандални, защото ги няма никакви. 

Още 4 млн. лв. потънаха в гушата на „титаните“

Поредният скандал зазвуча, огласен от общински съветници на „Демократична България“. Те внесоха сигнал в прокуратурата за фрапираща сделка с имот, бивша собственост на общинското дружество „Столичен автотранспорт“ ЕАД. От нея общината е олекнала с 4 млн. лева.

Между чекмеджето в „Бояна“ и гьола край Белене 

Серията от комикси, sms разпечатки, банкови извлечения, аудиозаписи и снимки, бомбардиращи премиера Борисов от месец и половина насам, си е чудо невиждано дори за отдавна обръгналата на политическа и медийна помия българска публика.

Твърда ръка за етажната собственост

В нито една нормална държава сградният фонд не е в толкова окаяно състояние заради мързела, арогантността и пинтийството на т. нар. съкооператори. За характера на междусъседските отношения е по-добре да не отваряме приказка.

Корупцията е своеобразна форма на данък

Няма развита демократична държава с плосък данък. В условията на държава с висока корупция плоският данък никога не дава желания ефект. Това каза д-р Асен Асенов – професор в Американския университет, Вашингтон, пред „БАНКЕРЪ“.

Изходът за класическите медии е един – инвестиции в съдържанието! 

От няколко години във Франция и в Съединените щати не може да се прави нормална журналистика – или трябва да работите в издания като „Монд“ и „Ню Йорк Таймс“, или просто забравете, каза разследващият журналист Алекс Йорданов пред „БАНКЕРЪ“.

Напрежение по границите заради неплатените глоби към КАТ

След „експеримента“ с ГКПП-Калотина предстои на още осем гранични пункта да започнат проверки дали водачите дължат пари за наложени глоби. А после следва изборът – или в рамките на два часа ги плащаш и продължаваш, или те „вдигат на трупчета“ пред браздата.

Още по темата