25 станаха морските плажове с безплатни принадлежности за лято 2020

25 станаха морските плажове с безплатни принадлежности за лято 2020


Вече 25 са плажовете по Българското Черноморие, които предлагат ползване на безплатни чадъри и шезлонги за активния летен сезон на 2020 г., съобщиха от Министерството на туризма. 

През последната седмица на месец май наемателите и концесионерите на морските плажове трябваше да изпратят в Министерството на туризма предложенията си за намаляване цените на плажните принадлежности. Съгласно законовите промени понижението трябва да е с минимум 50% в сравнение с цените през 2019-а.

Според постъпилите предложения безплатни ще са чадърите и шезлонгите на следните плажове:

-Панорама-север, Ривиера (област Варна, община Варна);

-Шкорпиловци-юг (област Варна, община Долни чифлик);

-Бяла-юг (област Варна, община Бяла);

-Обзор Мотела; Обзор-юг, Елените-2, Козлука; Делфин (област Бургас, община Несебър);

-Ахелой (област Бургас, община Поморие);

-Атанасовска коса, част 1, Бургас-север, Бургас-централен, Росенец-север (област Бургас, община Бургас);

-Каваци-север; Каваци-юг; Дюни-юг (област Бургас, община Созопол);

-Младост ММЦ (безплатен чадър, шезлонг по 2,50 лв.), Приморско-централен (област Бургас, община Приморско);

-Къмпинг-юг, Мечата дупка 2, Лозенец, Попски плаж-север 5; Царево-централен, Къмпинг Нестинарка (област Бургас, община Царево).

Извън тях цените на плажните принадлежности на преобладаващата част от останалите плажове варират до 5 лева, т.е. намалението е сериозно спрямо лятото на миналата година. В Златни пясъци например плажните принадлежности ще са по 2 лв., в Слънчев бряг – по 4 лв., в Албена – по 1 лев.

Министърът на туризма уведомява стопаните на плажовете за намаление на концесионното и наемното им възнаграждение, което изцяло ще съответства на процента понижение в цените на плажните принадлежности.

От министерството уточняват, че списъкът подлежи на актуализация поради продължаващо сключване на договори за концесия или наем за плажовете, за които се провеждат такива процедури.

Още по темата