Огромен взрив в градче край Бристол, има загинали

Огромен взрив в градче край Бристол, има загинали

Жертви и ранени след силна експлозия в английския град Ейвънмаут, близо до Бристол, за това съобщават медиите във Великобритания. 

Очевидци разказват, че са чули силен взрив, който е разтърсил сградите в района и на място са пристигнали около 10 линейки. Все още не може да се каже какво е причинило експлозията. Според данните няколко резервоара са избухнали един след друг.

Десетки линейки, пожарни и полицейски коли са блокирали голям района в индустриалната зона в града. 

От местната Пожарна и спасителна служба публикуваха информация, че на помощ за овладяването на ситуацията са се присъединили екипи на полицията и санитари.

В съобщението на пожарната също се потвърждава, че при инцидента има „множество жертви“ и ранени, без обаче да могат да потвърдят конкретна бройка.

Репортер на ВВС от мястото на събитието съобщи, че районът е отцепен. Вижда се висок метален резервоар, който изглежда разкъсан. Във въздуха няма дим, не се виждат и пламъци. Информацията е, че взривът е станал в пречиствателна станция.

Междувременно от МВнР съобщиха, че няма данни за пострадали българи. Българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Великобритания на телефони: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400; Дежурни телефони в извънработно време: + 44 20 7 5813144; + 44 20 7 5849400. Email: [email protected] и [email protected]

Източник: Actualno.com

Още по темата