Поне 6 жертви на АМ „Тракия“, турски тир помете четири коли

Поне 6 жертви на АМ „Тракия“, турски тир помете четири коли

Зверска катастрофа с тежкотоварен камион взе най-малко шест жертви на автомагистрала „Тракия“. Тирът, който е с турска регистрация, е помел четири коли на 163 км в посока към София. Камионът е пътувал към Бургас, но се е преобърнал и е помел мантинелата, минавайки в другото платно. Инцидентът е станал около село Плодовитово, където шофьорът губи контрол, вероятно заради заспиване.
До момента загиналите са 6, има и още ранени, съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова. На мястото има три линейки и екип на пожарната. Не е ясно още колко са пострадалите.
В момента пожарникари режат четирите автомобила, пометени от тира. Задръстването в района е голямо. Движението е ограничено и се регулира с пътни знаци.
Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. „Оризово“ – Плодовитово – Поповица – път I-8 – Садово – път II-56 – п.в. „Войводино“, уточниха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция.
„Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост“, призовават от АПИ.
Една от леките коли е такси. Другите са смачкани до неузнаваемост. Образувало се е километрично задръстване в посока София. Колите се отклоняват по обходен маршрут.
/Вестник Марица/Снимка: Яница Марова

Още по темата