Захари Христов, кандидат за народен представител от БСП в Пловдив-област: За правителството на Борисов България се състои от София и магистралите!

Захари Христов, кандидат за народен представител от БСП в Пловдив-област: За правителството на Борисов България се състои от София и магистралите!

За последните 4 години през Агенция „Пътна инфраструктура“ са минали около 5 милиарда лева, които са отишли за строителство на магистрали основно. Магистралите са 800 км общо, а останалата републиканска пътна мрежа е 11 000 км, които с малки изключения са забравени от правителството.
В Пловдивска област ситуацията с инфраструктурата в плачевна.В София се изгради Южна дъга на околовръстното шосе в две платна с по четири ленти, в Пловдив се прави преасфалтиране на 14 км двулентовучастък от околовръстното шосе за 25 милиона-без проект! Като габарита на околоврътното в Пловдив си остава същия и се монтират мантинели, които допълнително стесниха пътя и правят придвижването още по-трудно и задръстванията по-големи. Няма яснота кога ще бъде разширено околовръстното шосе. Поръчката на АПИ за югоизточния обход на Пловдив мистериозно беше спряна и сега слушаме от Герб пак обяснения стил- пожелателна форма в бъдеще време.
По действията на това управление може да съдим, че по-малките населени места за тях не съществуват. От както Герб е на власт, кметовете по селата са второстепенни разпоредители с бюджетни средства,тоест без собствен бюджет. Така те не могат да решават каквито и да било проблеми на обикновенния човек. Общинските кметове се молят на Регионалното министерство, а то се моли на „джипката“ да се отпуснатпари за инфраструктура. Пари се отпускат на килограм, много често без проектиране, без да се гледат нужди и приоритети на отделните области.
Другите големи проблеми в пловдивска област са ВиК инфраструктурата и енергопреносната мрежа, които са завещание от социализма. Водните цикли са още с етернитови тръби и на много места липсва канализация.Енергопреносната мрежа е в лошо състояние. При разговори с граждани получих множество оплаквания за постоянни прекъсвания на енергоподаването, особенно в община Родопи.
За 11 години Герб показа, че няма да води последователна политика и е на път да ни превърне в държава с два града, като всичко друго се обезлюдява, поради липса на поминък, липса на здравни грижи и липса накачествена инфраструктура.
На 4 април бъдете гласоподаватели, а не гласопродаватели!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още по темата