Скандал в парламента! Декларация на БСП за 9.IX. прогони депутатите от залата

Скандал в парламента! Декларация на БСП за 9.IX. прогони депутатите от залата

Страшен скандал в парламента се разрази преди минути. Социалистите се възползваха от днешния ден – 9 септември, за да прочетат декларация от името на парламентарната си група.
Декларацията беше прочетена от верния на Корнелия Нинова депутат Александър Симов. В нея той отрече прехода и направи сълзлива ретроспекция как две села след 9 септември 1944 г. се сдобили с асфалтирани улици. Хората пък били репресирани от полицията днес и обръщали поглед към миналото.
Народните представители на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС обаче напуснаха обидени и възмутени пленарната зала, пише ПИК.
След това думата взе Тома Биков, който също прочете декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ. „Правителството на Константин Муравиев е свалено с помощта на съветската армия. След 9 септември властта на ОФ организира масови репресии, ескалира политическото насилие, като го довежда до крайна форма в продължение на 45 години. Днешната дата трябва да се помни, защото тя има много измерения. Българският народ не избра кой да го управлява на 9 септември. 45 години той търпя насилието“, прочете Биков./Вестник Марица

Още по темата