Скандал тресе „Изправи се! Мутри вън!“, Мая и Татяна скочиха на мераклия за министър

Скандал тресе „Изправи се! Мутри вън!“, Мая и Татяна скочиха на мераклия за министър

Първото разцепление в „Изправи се! Мутри вън!“ вече е факт. Адвокат Николай Хаджигенов може да не е част от бъдещата парламентарна група на коалицията, стана ясно от изявление пред медиите на Мая Манолова и Татяна Дончева.
Повод за скандала стана изказване на Хаджигенов от по-рано сутринта по БНТ, в което той обяви, че би станал министър, ако трябва да пожертва себе си. Той обаче сподели, че типичният политически пазарлък за имена го докарвал до бяс. На този етап отказваме да мислим въобще в тази посока, а мислим как да има правителство, допълни той.
„Преговори за ново правителство още не се водят, но аз съм готов да започна веднага, защото това е важно. Част от хората искат неистово веднага нови избори, сякаш изборите са вълшебна пръцица, с която всичко ще се реши, Бойко ще изчезне и ще оправим държавата. Но от друга страна за първи път от 15 г. в парламента няма наци-партии. Искаме ли отново Обединени патриоти в парламента? Искаме ли Васил Божков, защото той беше на ръба? Избирателите решават това. Но сега, когато ГЕРБ и Бойко се гърчат, тоест на ламята сме отрязали 2 от трите глави, ако направим избори – каква е гаранцията, че той няма да извади още един златен пръст“, попита Хаджигенов.
На този етап имаме приемлив резултат, доста честен, коментира той резултатите от изборите. Затова трябвало бързо да се направи опит да се състави правителство. Да опитаме да довършим ламята, дори това правителството да има кратък период – но да промени Изборния кодекс, каза Хаджигенов. Според него е възможно това правителство да издържи 3 месеца и наесен да има предсрочни избори.
Готови сме да направим всичко, за да приключим ГЕРБ и гербещината, заяви адвокатът.
Той обясни, че става въпрос за математически модел. Харесва ли ни или не, гласовете на БСП ни трябват и без тях не можем да направим нищо, допълни той. Затова не изключвал подкрепа от БСП.
Той даде пример с коалицията „Изправи се! Мутри вън“, която не му харесвала, но сработила. По същия начин трябвало да се подходи към гласовете на БСП. Ако искаме да доубием ламята и корупцията – ще вземем подкрепата на БСП, няма да се женим за тях./Вестник Марица

 

Още по темата