Здравният министър с последни данни за ковид в областта, медици от Карлово са заразени /ВИДЕО/

Здравният министър с последни данни за ковид в областта, медици от Карлово са заразени /ВИДЕО/

Двама души са арестувани, тъй като на влизане в Областната управа в Пловдив са замеряли здравния министър Костадин Ангелов и са използвали нецензурирани думи и викове.
Министърът бе в града под тепетата заедно с областния управител Дани Каназирева, където участва в ежедневния медицински щаб.
Той коментира ареста на двамата протестиращи така: „Не успяха да ме ударят с яйце. Смятам, че по-добрият начин е комуникация отколкото проява на агресия“.
Министърът определи ситуацията в Пловдив и областта относно COVID-19 обстановката като много добра и комуникацията между институциите като отлична.
Той подчерта, че заетостта на леглата в болничните заведения, осем от които в Пловдив и две в областта, е по-ниска отколкото общата за страната.
В интензивни отделения от началото на пандемията са 99 лица в областта, от които вчера 6, но днес вече 4, тъй като две лица починали. 126 са заболелите медици от началото на пандемията, 76 от които са излекувани. Към момента има 52 активни с коронавирус медици, 6 от тях са в болница, а 46 са на домашно лечение.
В здравните заведения има 110 свободни легла.
Днес има нови 3 заболели медицински лица, едното от които работи в администрацията, както и две медсестри от Карлово.
В училището в Скутаре има нови 4 положителни резултата и общо болните учители там станаха 11. Още два класа са карантинирани. Има един ученик от 8 клас в езиковата гимназия в Пловдив, който днес е констатиран с коронавирус.
Общо 13 класа в областта са под карантина , както и три групи в детската градина.
Министърът повтори, че няма да се затварят нощни барове и заведения, но ще се следи строго за мерките. / БЛИЦ

Още по темата