„Отровното трио“: Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата!

„Отровното трио“: Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата!


„Днес Европейският парламент прие остра резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. С този акт протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България извоюваха потвърждение за техните искания“. Това написаха във Фейсбук проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, т. нар. Отровно трио, по повод гласуваната в Европейския парламент резолюция за върховенството на правото у нас и състоянието на демокрацията в държавата ни. Тя беше приета с 358 гласа „за“, 277 гласа „против“ и 56 „въздържали се“. Преди това бяха отхвърлени всички поправки, внесени от евродепутати, част от които целяха да смекчат отношението към българското правителство и критиките за корупция.

„Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за държавата ни, претърпяха провал. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз. Въпреки натискът на властите в София, няколко депутати от ЕНП, между които Радан Кънев, предпочетоха да съхранят съвестта си, отколкото да запазят фалшива идеологическа солидарност“, написа още „Отровното трио“.

Според тримата интелектуалци следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. „Както не веднъж сме казвали, всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България“, подчертават Минеков, Хаджигенов и Бабикян.

„Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата!“, завършва „Отровното трио“.

Тази вече за 92-ри път граждани се събират в т. нар. Триъгълник на властта на антиправителствен протест с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. И пред тях организаторите на протестите от т.нар. Отровно трио определиха като „политически шамар“ за властта приетата от Европейския парламент резолюция относно демонстрациите в България и върховенството на закона в държавата.

Още по темата