Който получи мандата да предложи служебния кабинет за

Който получи мандата да предложи служебния кабинет за


Предлагаме решение – която партия вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен. Така ще е ясно кой ще поеме отговорност за кабинета и кой го е предложил. „Изправи се.БГ“ следи с тревога поведението на големите политически сили, които имат шанс да получат мандат. Възможно е те да тласнат държавата в политическа криза. 

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред медиите в София днес. 

„Действията на служебното правителство са одобрени от българските граждани. Няма да е правителство на една партия, а ще бъде правителство на гражданите. Не искаме министерски постове, искаме промяната да се случва и моделът да бъде променен. Да има власт, която ще се заеме с решаването на проблемите на българските граждани“, допълни Манолова. 

„Ще подкрепим правителство, което има за приоритет повишаване доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, продължаване на ревизията, пряка финансова подкрепа за малките фирми, младите семейства, децата, ревизиране на сметките за ток и парно, съдебна реформа“, категорична бе тя.

„Под светлината на прожекторите в парламента, при конституционната процедура, ще коментираме предложението за кабинет на Слави Трифонов. Телевизионни изявления няма да коментираме. Хората искат стабилност и правителство, което да започне незабавно да решава проблемите на българските граждани“, допълни Манолова. 

Мая Манолова подаде сигнал до Столичната община във връзка със стеснения участък на бул. „Осми декември“ в Студентски град. 

„Настояваме за пълна проверка на законността на строителното разрешение на 25-етажната сграда, заради която е затворено платното. Ако става дума за нарушение на правилата, отговорните лица да си понесат отговорност. Също така настояваме платното да бъде отворено, а изкопът – обезопасен“, заяви тя.

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ подчерта, че строежът е на една от фирмите, близки до Столична община, която се ползва с протекции. „Предстои изграждане на 74-метрова сграда, а на това място допустимата височина е 25 метра“, каза още Манолова.

Още по темата