Пирин би и Беласица (ВИДЕО)

Пирин би и Беласица (ВИДЕО)

Пирин победи Беласица с 1:0 в приятелска среща, играна на стадион „Христо Ботев“. Единственото попадение в мача отбеляза Конър Хендерсън през първото полувреме. В двубоя взеха участие половината от състезателите от първия отбор на Пирин. Другата половина от футболисти взеха участие в приятелска среща с отбора на Кюстендил, която се игра на базата в Рилци и завърши с победа за Пирин с 5:0. Попаденията отбелязаха Гощелиани, който се разписа на два пъти, Мохамед Брахими, Красимир Станоев и Венцислав Бенгюзов.

Първата опасност за гол на „Гнездото“ дойде в 12-ата минута, когато Станислав Костов стреля от наказателното поле, но вратарят на Беласица спаси, избивайки в корнер.
В 19-ата минута Иван Тасев шутира отблизо след хубаво двойно подаване със Станислав Костов, но вратарят Георгиев изби с крак.
Резултатът бе открит в 25-ата минута, когато Конър Хендерсън изпълни пряк свободен удар и прати топката в левия долен ъгъл на вратаря Георгиев, който опита да избие неуспешно.
В 27-ата минута Джордж Грийн получи пас от Манолев на границата на наказателното поле и шутира по диагонала, но Георгиев изби в ъглов удар.
Седем минути по-късно, след бърза атака, Живко Димитров от гостите напредна отляво и подаде опасно към далечната греда, където двама футболисти на Беласица се разминаха, и в крайна сметка Петров се намеси, за да изчисти в корнер.
В 42-ата минута Джордж Грийн стреля встрани от вратата от границата на наказателното поле след пас на Станислав Костов.
На полувремето в игра се появи младият вратар Александър Марковски, който замени Петър Петров.
В 50-та минута Станислав Манолев стреля над гредата след добра комбинация.
Десет минути преди края на срещата гостите отправиха шут от дистанция чрез Марчев.
В 88-та минута Станислав Костов стреля по диагонала, но топката се отби от външната част на мрежата.
Пирин: Петър Петров (46-Марковски), Ивайло Тодоров, С.Николов, Петър Занев, Орлин Старокин, Джордж Грийн (72-Вангелов), Станислав Манолев, Конър Хендерсън , Антон Карачанаков, Станислав Костов, Иван Тасев (83-Игнасио Вретенарски)
Беласица: Георгиев, Костов, Смилков, А.Димитров, Шамкалов, Русков, Бешев, Ж.Димитров, Чепилов, Киров, Дафков.

Още по темата