Тошко Йорданов с ултиматум „или – или“ към другите партии в парламента

Тошко Йорданов с ултиматум „или – или“ към другите партии в парламента

Казахме, че след изборите ще предложим кабинет. Надявахме се на подкрепата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Демократична България“.
Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.
„Заявихме, че ако не получим тяхната подкрепа, няма да представяме изобщо кабинет и да го подлагаме на гласуване“, добави още той.
„Или отиваме на предсрочни избори или другите партии да съставят правителство. Ние сме в опозиция, тъй като всички партии казаха, че няма да ни подкрепят“, съобщи Йорданов.
БЛИЦ припомня, че в сряда с пост в социалната мрежа Слави Трифонов обяви, че партията му ще бъде конструктивна опозиция в рамките на това Народно събрание
„Всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция.
А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. С моето елементарно разбиране за политика и наивна почтеност, не съм чувал някъде, някога, в някоя демократична държава да е съставено правителство между управляващи и опозиция“.
В кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че формацията му все още обмисля дали да преговаря с ИБГНИ и коментира решението на Слави Трифонов и ИТН./Блиц.БГ

Още по темата