Корнелия Нинова пред ПБ Новинар: Недоумявам от политическата лудост, обхванала държавата/ВИДЕО/

Корнелия Нинова пред ПБ Новинар: Недоумявам от политическата лудост, обхванала държавата/ВИДЕО/

Вместо служебните министри да разрешават социалните проблеми се занимават с партийно строителство. Ще видим какво ще стане, за сега само премиерът Янев каза, че дава подкрепа за евентуален нов политически проект. Това коментира във връзка със създаването на нов политически проект, свързан с Кирил Петков и Асен Василев Корнелия Нинова. Лидерът на БСП беше в Сопот, където откри нов офис на местната партийна структура.Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата.
Цели браншове са на улицата и протестират справедливо: Земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега.
Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил, каза още лидерът на левицата.Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега – социалният, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител.
Решенията са лесни, стига да има разум и отговорност.
1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите.2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.3.да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите.5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н.6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни, каза още Корнелия Нинова.
Събитието уважиха още председателят на областната структура на столетницата и народен представител Манол Генов, колежката му Веска Ненчева, председателите на БСП Сопот и Карлово Станислав Стоенчев и Манол Манолов, членове и симпатизанти на партията.

Още по темата