Румен Радев в Съединение: Трябва да си готов на всичко за България

Румен Радев в Съединение: Трябва да си готов на всичко за България

Президентът Румен Радев уважи празниците в град Съединение по случай честването на 136-тата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Държавният глава остава в Пловдив и региона до утре вечер.
В Съединение президентът Радев поздрави както жителите на града, така и всички българи с утрешния празник и напомни, че духът на Съединението днес ни е по-нужен от всякога. Освен държавния глава, в Съединение за празника на града дойде и областният управител на Пловдив Ангел Стоев.
След приветствието към местните жители Радев слезе сред хората и се поздрави с тях. В Съединение Радев посети църквата „Св. Атанасий“ и лично поднесе венец пред паметника на Съединението.
Тържествата ще продължат с литийно шествие и възстановка на моменти от Съединението. Тържествата ще завършат с заря и концерт на открито на централния площад.
Следващата спирка на президента Румен Радев е в Чирпан, където малко след 20:00 часа той ще участва в тържествената церемония на площад „Съединение“ в града. Президентът ще приеме почетния строй, след което ще произнесе слово.
Утре в Пловдивско програмата на президента продължава с посещение на катедралния храм „Пресвето сърце Исусово“ в Раковски от 10:30 часа. Държавният глава ще проведе среща с католическата общност в града.
В 12.30 часа Румен Радев ще бъде в село Белозем, където ще проведе среща с кмета Виолета Петрова. Президентът ще посети църквата „Св. Георги Победоносец“ и ще разговаря с жителите на селото.
Последната спирка на Радев е Пловдив. Утре вечер, точно в 20.30 часа на площад „Съединение“ под тепетата, държавният глава ще участва в честванията по повод 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В 20.45 часа президентът ще произнесе слово. /Вестник Марица
 
 

Още по темата