САЩ жестоко удариха „Ислямска държава“ в Афганистан

САЩ жестоко удариха „Ислямска държава“ в Афганистан

Американската армия бомбардира член на „Ислямска държава“ в Афганистан, предаде Асошиейтед прес. Операцията е в отговор на самоубийственото нападение на летището в Кабул в четвъртък, при което загинаха 169 афганистанци и 13 американски военни. Отговорност за атентата пое „Ислямска държава“, припомня агенцията.
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че извършителите на нападението на летището не могат да се скрият и обеща да удари афганистанския клон на „Ислямска държава“. „Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите“, обеща американският президент.
Централното командване съобщи, че САЩ са осъществили удар с дрон срещу член на „Ислямска държава“ в провинция Нангархар, който е заподозрян като участник в планирането на нападения срещу американци в Кабул.
При удара е убито едно лице, каза капитан Уилям Ърбан, главен говорител на централното командване. По думите му няма цивилни жертви. Асошиейтед прес отбелязва, че остава неясно дали убитият член на „Ислямска държава“ е замесен конкретно в атентата на летището в четвъртък./Вестник Марица

Още по темата