Мария Мустакова остава шеф на МИГ Хисаря/СНИМКИ/

Мария Мустакова остава шеф на МИГ Хисаря/СНИМКИ/

Председателя на МИГ Хисаря и представител на община Хисаря Мария Мустакова остава на поста си. Нейната оставка беше поискана от Стоян Чолаков-член на Управителния съвет. Мотивите на Чолаков бяха, че Мустакова пречи на работата на МИГ Хисаря. Вчера в курортния град се проведе Общо събрание на Сдружението. На него присъстваха повече от половината от общо 33-ма членове на Сдружението. Общото събрание прие доклада на Мария Мустакова, прие промени в устава и прие трима нови членове. От вчера членове на Общото събрание са ЕТ „Стоян Найденов“, читалището в село Михилци и земеделският производител Виолета Найденова.
След постъпили заявления от „Национал“ 2009 и „Ей Джи Холидейс“ с представители Кирчо Иванов и Емил Нанев, двамата бяха освободени от Общото събрание като членове на Управителния съвет. Постъпиха предложения за нови членове, гласуваните и избраните са земеделският производител Атанас Кисьов и отново Емил Нанев.
Взе се решение от името на Общото събрание председателят и екипа на МИГ Хисаря да подготвят мотивирано становище, което да изпратят до Управляващия орган на ПРСР, до ресорния заместник-министър и до парламентарната комисия по Околна среда и води. Става въпрос за отстояване на ресурса по ОП „Околна среда“ заради постъпилото предложение над 2,5 милиона лева да бъдат отнети от Управляващия орган на Околна среда.
На множеството въпроси от членовете на Общото събрание отговори дадоха председателят на МИГ Хисаря Хисаря Мария Мустакова и изпълнителният директор Лазар Лазаров. Мустакова представи новия експерт на МИГ Хисаря Иванка Богунска.
Гости на събранието бяха инж. Пенка Ганева, заместник-кметът Милена Балямска, председателят на ОбС Хисаря инж. Найден Павлов. На срещата присъстваше и адвокатът на ОбС Хисаря Георги Недев с цел законосъобразност на вземаните решения. Той обясни, че Общото събрание не може да се стигне до гласуването на оставката на Мария Мустакова, защото искането е постъпило но време на събранието, а е трябвало да бъде входираноно предварително. Насрочи се друго събрание, което трябва се проведе не по-рано от 14 дни. В него единствената точка е разглеждането и гласуването на оставката на Мустакова.

Още по темата