Скандално! Излезе първата откровено гей и лесбо книжка за деца у нас

Скандално! Излезе първата откровено гей и лесбо книжка за деца у нас

Излезе първата българска книжка за деца, в която има герои еднополови двойки. Приказката „Мравин и планетата Гора“ е написана от авторка, подвизаваща се под псевдонима „Великан Василева“.
В книжката се разказва за малка мравка, която потегля на път за нов дом, след като нейният е разрушен. По време на пътешествието Мравин е съпровождан от госпожица Бътерфлай и мис Бръмбарова – крилати дами, които живеят заедно. По пътя се срещат и мъжки черни лебеди, които са заедно „защото се обичат“.  Приказката е за деца от 3 до 6 годинки.
Приказката предизвика множество коментари, сред тях и този на евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки:  Хайде, хаирлия да е. Иде малкият Мравин, пазете децата. Цитат:“ Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. „Мравин и планетата Гора“ отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.“
А сега, ако сте спрели да повръщате, обърнете внимание кои са „фондациите“, които финансират тази гадост…/ БЛИЦ

Още по темата