Борис Ячев: Вдигаме хората на протест заради скока на цените на тока

Борис Ячев: Вдигаме хората на протест заради скока на цените на тока

Служебното правителство на Румен Радев се провали при първото си голямо икономическо изпитание – вдигането на цената на тока и съответното поскъпване на всички стоки от първа необходимост. Това заяви за Подбалкански новинар Борис Ячев, водач на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ в Пловдив-област.
На първи юли се очаква КЕВР да увеличи цените на тока за битови нужди с 5%, а на парното с 20%! Това ще обрече хората на глад, мизерия и трудно оцеляване! Неминуемо е увеличението и на тока за промишлени нужди, което ще изправи пред сериозни трудности бизнеса в Пловдив и региона. Пловдив-област е една от най-развитите индустриални зони в страната, с милионни инвестиции. Поскъпването на промишления ток неизбежно ще удари работещите фирми и ще оскъпи тяхното производство.
Стоките от първа необходимост вече рязко поскъпнаха. Големият скок в цените е особено осезаем в кварталните магазини на малките населени места от Пловдив-област. Например, цената на литър олио от 1,60-1,80 лева скочи до 3,80 лева. Т.е. увеличението е над 100 процента! Промяната при захарта също не е малка – над 20%, както и при брашното, ориза и сиренето. В повечето магазини от региона пилешкото скочи със 7 процента! Мегаскок от близо 20 на сто има и при месото.
Очевидно е, че служебното правителство на Румен Радев няма ефективна стратегия, за да се справи с „танца“ на цените. Или пък не му е приоритет. За българските граждани обаче идва тежко финансово бреме – и то в условията на икономическа и здравна криза. Икономисти предупреждават, че ни очаква страховита инфлация. Тя обаче можеше и да не се случи ако имаше действащ парламент, а т. нар. партии на промяната не бяха проявили политическа безотговорност и нехайство към народа. С отказа да съставят редовно правителство, преследвайки дребни лични сметки за още някой и друг мандат отгоре, те реално хвърлиха страната в хаос и несигурност и дадоха „зелен коридор“ на спекулата.
Ето защо, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ вдигаме народа на протест срещу поскъпването на всички цени, каза в заключение Борис Ячев.
Българските патриоти са с №16
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още по темата