Найден Павлов и кандидатите за народни представители от листата на АБВ подариха Патриотичен календар на културни институции в Асеновград

Найден Павлов и кандидатите за народни представители от листата на АБВ подариха Патриотичен календар на културни институции в Асеновград

Водачът на листата на ПП АБВ в 17 МИР инж. Найден Павлов и кандидатите за народни представители Десислава Топалова, Светозар Пейков и Димчо Темелков поднесоха календар с бележити дати и имена от българската история в Асеновград . Традиционният Патриотичен календар, който ПП АБВ издава всяка година беше подарен на Историческия музей в града и екипа на библиотека „Паисий Хилендарски”. В подкрепа на кандидатите за народни представители от областната листа на ПП АБВ , по време на обиколката, беше и председателят на партията Румен Петков.
Календарът започва с цитат от предисловието на Паисий Хилендарски към „История Славянобългарска“. Първият месец е март, а първата бележита дата – 3 март, на която България извоюва своята свобода.„Това не е политика и предизборна агитация. Целта ни е да създадем условия младото поколение да придобие осъзната обич към родината си и родния си край“, коментира Димчо Темелков, който повече от 20 години работи и жиее в Асеновград.
В градската библиотека „Паисий Хилендарски” Румен Петков, заедно с водача на листата Найден Павлов и кандидатите за народни представители от листата на ПП АБВ се запознаха с възможностите, които предлага средището за развитие на култура и образование.
„Сред приоритетите на АБВ е опазването на културното наследство и развитие на стратегия за културата, защото ние сме пренебрегнали до голяма степен културното ни наследство”, коментира водачът на листата Найден Павлов. С библиотечните служители в Асеновград кандидатите за народни представители обсъдиха нуждата от все повече читатели и за това колко силно влияние оказва образованието на поколенията.„Умните хора трябва да стоят на правилното място и те да са тези, които повдигат нивото на образованието”, коментира, в подкрепа на областната листа на ПП АБВ, Румен Петков.
Председателят на ПП АБВ дари на градката библиотека в Асеновгра екземпляри от историческата импресия на Константин Косев „България под въздействието на геополитиката” и книгата на Антон Дончев и Васил Гюзелев „Дълг и чест хан Тервел”.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още по темата