Д-р Стойчо Кацаров: Аз съм един от фалшивите пациенти на „Пирогов“

Д-р Стойчо Кацаров: Аз съм един от фалшивите пациенти на „Пирогов“

Аз съм един от фалшивите пациенти на „Пирогов”. Аз самият съм един от хората с диагноза „чернодробна цироза“. Това обяви пред bTV служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, показвайки и епикриза.
Министърът бе категоричен, че заключенията на Здравната каса за нарушенията в лечебното заседание ще се потвърдят. Касата е установила отчетена, но неизвършена дейност на над 400 души за над 1 млн. лева. Повечето от тях са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност.

„Не са ми правени изследвания, не съм лежал в „Пирогов“”, съобщи още д-р Кацаров, обяснявайки, че в документа е нанесен друг период на престой.
„Аз лежах в болницата ноември месец. А тази епикриза е от 21 до 25 януари. Тогава не съм бил в болницата с никаква диагноза”, посочи още д-р Кацаров.
Относно обвиненията в политическа репресия срещу проф. Асен Балтов той напомни, че не Министерството на здравеопазването, а НЗОК е правила проверка в „Пирогов“.
„Изправени сме наистина пред драматична ситуация и ако продължаваме да толерираме такъв тип практики, нашата здравна система никога няма да стане подобра. Затова напускат младите хора, защото виждат една система, в която има здравна олигархия, и нищо за останалите“, коментира служебният министър.
Относно здравната олигархия той даде пример с директори на болници, които за 2020 г. са си определили допълнително материално стимулиране от 300 до 500 хил. лв. Става въпрос за държавни болници, които са затънали в дългове, подчерта Кацаров./Вестник Марица
 

 

Още по темата