Румен Петков обясни коалицията с БСП и изригна: Ген. Атанасов ме е подслушвал!

Румен Петков обясни коалицията с БСП и изригна: Ген. Атанасов ме е подслушвал!

АБВ и БСП имат съгласие по политики и няма да правят механичен сбор за гласове. При останалите коалиции е видимо, че става въпрос за пазарлък. Това коментира лидерът на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БТВ.
На въпрос за какво са се разбрали с Корнелия Нинова и БСП, Петков посочи на първо място демографската политика. На второ място – гарантиране на енергийната сигурност. Съгласете се, че като твоята партия е продала Мариците на американците, е неприлично да говориш за енергийна сигурност, коментира Петков, визирайки „Демократична България“.
„Мисля, че имаме шанс да върнем мярката в политиката. Нашият проблем е, че се вторачваме кой-къде, а не за какво“, каза той.„Първите съдържателни разговори бяха какво е това, което ни събира“, добави Петков.
Той обясни, че двете партии са обезпокоени от демографската криза. И на второ място се обединяват около гарантиране на енергийната сигурност на България.
Тепърва ще се говори кои ще са представителите, които да бъдат издигнати за кандидат-депутати, стана ясно от неговите думи. Петков обаче не коментира конкретни имена.
„АБВ предлага съдържание и носители, които излъчват енергия и чистота. Аз няма от какво да се притеснявам и не съм кандидат“, заяви той.
На въпрос за отношенията с лидера на социалистите Корнелия Нинова Румен Петков отговори: „Имаме си доверие иначе защо да водим разговори“.
Лидерът на АБВ направи коментар и за разкритията на политици, за които твърди служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той смята, че трябва да се представят доказателства за тези твърдения.
“Аз самият съм бил подслушван от г-н Атанасов. Не знам защо на ген. Атанас Атанасов и Иван Костов им е трябвало да подслушват и американското посолство у нас, до портиера включително! Ако сме се върнали там, това е много грозно“, заяви Румен Петков./Blitz.bg

Още по темата