Петър Москов: Философията на резолюцията е чисто левичарска

Петър Москов: Философията на резолюцията е чисто левичарска


„Резолюцията на ЕП е цялостен документ, цялостната философия на този документ е левичарска във всичките му части“, каза Петър Москов, лидер на партия КОД, пред БНТ.

Аргументира се, че вписването на една социално-либерална политическа доктрина като закон и ясната заявка, че всеки, който има различно политическо виждане от зелени, либерали, социалисти и чисти комунисти, ще бъде незаконен от тяхна гледна точка. И даде пример с текста, че у нас няма независима прокуратура. „Аз не знам какво значи независима прокуратура и от кого. В един нормален демократичен свят важните институции са под контрола на мнозинството от българските граждани, т. е. под контрола на демократични избори и на парламентарно избраното мнозинство“, подчерта Москов.

И категорично заяви, че е десен човек и с действията си е дал доказателства за това.

„Корупция има и ще има, но тя трябва да бъде минимализирана чрез прозрачни процеси и прозрачни законови норми, неподлежащи на тълкуване“, каза Москов.

Според него бедността на работещите хора е свързана с това, че тази либерална доктрина направи така, че българският работник се конкурира с този от Пакистан, който работи за паница ориз. И ако нашият работи за повече, той е неконкурентоспособен.

„Затова дясното политическо лидерство на България трябва да иска да бъде част от това, което прави Вишеградската четворка. И да каже, че един европейски дом има обща икономическа граница, обща културна граница и норми. Това очевидно не е ГЕРБ“, заяви Петър Москов.

Още по темата