Онлайн любовник ощети жена с над 130 хиляди лева

Онлайн любовник ощети жена с над 130 хиляди лева

Прокуратурата в Разград повдигна обвинение на 34-годишен мъж, който заблуждавал дълго време жена с цел набавяне на имотна облага. Вредата, която той е нанесъл, се равнява на около 136 000 лева, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.
В хода на разследването е установено, че обвиняемият заблудил потърпевшата, че имат сериозна връзка. Тя била поддържана чрез комуникация в интернет и по телефона в периода от март 2018 г. до май 2020 г.
През това време мъжът многократно търсел финансова подкрепа от своята жертва, като използвал различни причини за затруднението си – адвокатски хонорари, подготовка на документи, съдебни разноски и др. Жената изпращала на любимия си пари, златни накити и други вещи на обща стойност около 136 000 лева.
Средствата били превеждани по банков път, по пощата и през различни финансови институции. Бижутата пък били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия.
Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава.
С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград мъжът е задържан за срок до 72 часа.
Престои да бъде внесено искане до Районния съд в града за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“./Vesti.bg

Още по темата