Около 360 млн. лв. са изтекли през пръстите на синдиците

Около 360 млн. лв. са изтекли през пръстите на синдиците


Уважаеми кредитори на КТБ АД,

Не е ли вече време да окупирате сградата на КТБ АД, както и тази на Фонда за гарантиране на влоговете, за да потърсите отговорност на синдиците и на членовете на УС на фонда за безобразния начин, по който се попълва масата на несъстоятелността на банката?

Отново ще ви припомня няколко числа. От март 2015 г. до момента синдиците са събрали точно 844 милиона лева, като 360 милиона от тях ги няма или това е почти половината от събраната сума. До момента са ви разпределили 1 милиард лева поради простата причина, че през март 2015 г., когато встъпват в длъжност първите синдици, в сметката на банката те заварват точно 518 милиона лева.

Напомням ви също са изготвените от синдиците на банката два фалшиви договора за залог със задни дати от преди затварянето на банката, с които бяхте допълнително ощетени с 12 милиона лева.

Моето обръщение не е към държавните предприятия, които изгубиха средства, заради събарянето на банката, а към физическите лица и частните дружества. Причината е проста. Държавните предприятия нямат думата. Аз лично съм уведомил всички тях от личния си мейл за кражбите и злоупотребите в банката без абсолютно никакъв резултат.

Оставяйки настрана множеството разпродажби на активи на банката на безценица към предварително определени купувачи, за което аз и моите колеги сме сигнализирали многократно компетентните институции, в т.ч. и прокуратурата, сега ви обръщам внимание, че 360 милиона лева липсват, няма ги….. Това са вашите пари. Защо не ви ги разпределят?

Аз и моите колеги, като бивши служители на КТБ, ще си носим нашата част от вината, ако въобще я има. Вече над 6 години сме обвиняеми и подсъдими, с блокирани сметки, жилища, с разклатено здраве. Но това не значи, че вие няма да търсите отговорност от крадливите хиени, окупирали КТБ след 20-ти юни 2014 година.

Накрая отново припомням, че в рамките на 6 работни дни преди затварянето на банката, а именно от 13-ти до 20-ти юни 2014 г. работещата КТБ успя да ви изплати 1.2 милиард лева, това което синдиците не успяват вече близо 6 години и половина. Причината е само една – банката беше съборена, за да се откраднат активите й. И всичко това – за ваша сметка.

Георги Зяпков, ръководител на Управление „Кредитно“ в КТБ

Още по темата