Тръмп изостава от Байдън в набирането на средства

Тръмп изостава от Байдън в набирането на средства


Президентът на САЩ Доналд Тръмп изостава в набирането на средства от съперника си, кандидата на демократите Джо Байдън през последните седмици преди изборите на 3 ноември, според данните, публикувани от шефа на неговата предизборна кампания, предаде Ройтерс.

Екипът на Тръмп и Републиканската партия са събрали 247,8 милиона долара от дарения през септември, съобщи Тим Мърто в Туитър късно снощи.
Това е с около 135 милиона долара по-малко от набраните средства от Байдън за същия период, но повече от 210-те милиона долара, събрани от кампанията на Тръмп през август.

Байдън е събрал 383 милиона долара през септември, поставяйки нов рекорд за предизборна кампания в САЩ за втори пореден месец.

Освен това организацията „АктБлу“ (ActBlue), която събира дарения за Демократическата партия, съобщи вчера, че е събрала онлайн 1,5 милиарда долара от юли до септември – най-голямата сума, която е набирала за едно тримесечие.

За сравнение голямата републиканска платформа за набиране на средства „УинРед“ (WinRed) съобщи в понеделник, че е събрала 623,5 милиона долара за същия период.

Още по темата