Служебният кабинет не е политически, за да води кампания

Служебният кабинет не е политически, за да води кампания


Служебният премиер Стефан Янев пристигна в село Поповица за среща с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства.

При пристигането си в селото Янев бе попитан от репортери за обвиненията на ГЕРБ, че ръководеният от него кабинет участва предизборната кампания. „Интересно е да кажат за кого води предизборна кампания служебното правителство, след като то е политически необвързано“, заяви премиерът. Той подчерта, че правителството изпълнява своите задължения по подготовката на предстоящия вот и се стреми да решава проблеми на държавата и хората.

Янев увери, че подготовката за изборите върви много добре и по данни на Централната избирателна комисия 9600 машини вече са софтуерно обслужени. До края на следващата седмица ще бъдат оборудвани със софтуер още 1500.

По повод на атаките, че на отговорни постове в митниците се назначават хора, извършили нарушения в миналото, премиерът посочи, че ако това се докаже, те ще бъдат отстранени незабавно.

В рамките на срещата с кметовете, която ще се проведе в читалище „Пробуда“, ще бъдат обсъдени финансовите проблеми в малките населени места. Очаква се да бъдат предложени и промени в някои административни структури.

По-късно същия ден премиерът Стефан Янев ще участва в Традиционния събор на Поповица, който се провежда под мотото „Празник на българския дух и традиции в моето родно село“. 

Още по темата