Васил Божков си намери партия под наем за изборите

Васил Божков си намери партия под наем за изборите

Хазартният бос Васил Божков намери начин как да участва в парламентарните избори след като съдът още няма решение за регистрацията на неговата партия „Българско лято“.
Бизнесменът, срещу когото има повдигнати 19 обвинения, обяви от Дубай в профила си във Фейсбук, че политическа партия „Българско национално обединение“ с лидер Георги Георгиев-Готи ще бъде мандатоносителят на гражданската му платформа „Българско лято“ за участие в изборите на 4 април.
БНО е сред най-екзотичните политически формации у нас. Една от заложените точки в програмата на партията, е прекратяване на концесионните договори, които ощетяват страната Друга цел е да се върнат българските граждани, които живеят в чужбина.
Преди малко повече от година партията стана известна с това, че издигна кандидатурата на съпругата на бизнесмена Николай Банев – Евгения Банева за евродепутат, докато тя беше в ареста, а малко след това се отрече от нея.
„Въпреки опитите на прокуратурата и хунтата да спре ПП „Българско лято“ да се яви на избори, ние ще участваме. ПП БНО е избраният мандатоносител, предоставяйки ни 100% от своите листи. Времето за промяна настъпи. Ние Сме Силата“, написа Божков.
Засега не е ясно каква е цената на сделката между Готи и Божков за постигнатото споразумение.
„На бюлетината ще пише БНО, но ще се чете Българско лято“, поясни във Фейсбук Борил Соколов – председателят на партията на Божков. До него идеята представи и председателят на БНО Георги Георгиев-Готи.
Двамата обясниха, че Българско национално обединение отстъпва изцяло листите си за хората на укриващия се в Дубай бизнесмен.
„Даваме 100% от нашия мандат на гражданска платформа „Българско лято“, каза Георгиев на живо в профила на Васил Божков във Фейсбук.
„Обещахме, че на следващите парламентарни избори ще дадем сериозна заявка за промяна. Промяна, която за съжаление, остава само в празните думи на нашите управляващи. БНО е партия, която винаги се е борила срещу статуквото. Именно поради тази причина разпознаваме целите на „Българско Лято“, каза още Готи./Вестник Марица

Още по темата