Посрещнаха Румен Радев с „оставка“ в Бургас, други викаха срещу правителството

Посрещнаха Румен Радев с „оставка“ в Бургас, други викаха срещу правителството

Протестиращи посрещнаха на Морската гара в Бургас държавния глава Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
В района се бяха събрали две групи недоволстващи – привърженици на ГЕРБ скандираха: „оставка“ и „разединител“, a друга група: „оставка“, но срещу правителството.
Президентът и вицепремиерът преминаха покрай протестиращите, но не разговаряха с тях.
Президентът Радев и министър Каракачанов са в Бургас за Деня на високопоставените гости на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2020“. Днес учението е в акваторията на Бургаския залив.
Румен Радев и Красимир Каракачанов се качиха на фрегатата „Горди“, от която ще наблюдават демонстрации на ликвидиране на пожар на търговски кораб, преодоляване на последствията от инцидента на търговския кораб, операция по овладяване на похитен кораб, евакуация на ранен военнослужещ и др. маневри.
В учението участват 27 плавателни съда, два самолета, седем вертолета и 2413 военнослужещи от Военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция и Франция, както и от Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса./Вести БГ

Още по темата