Кадиров нареди да се конфискуват коли от сватбени кортежи

Кадиров нареди да се конфискуват коли от сватбени кортежи

Чеченският президент Рамзан Кадиров критикува остро погазването на правилата за организация на сватби и издаде заповед да се конфискуват автомобилите на нарушителите, съобщава „Кавказский узел“. Заради пандемията от коронавирус в страната са въведени ограничения, съгласно които сватбените процесии могат да включват най-много три коли.

„Има хора, които си правят каквото искат. Казвам да им се отнемат автомобилите. Да им се вземат и да се продадат. За медицински служители, средствата да бъдат дадени за медицина“, предава думите на чеченския лидер „Кавказский узел“.

„Една кола – за булката. Във втората се вози само имамът. Някакви неясни същества – когато ги пратят за невестата, се крият по улиците, а след това се качват по колите [и се включват в процесията]. Всички, които са били в такива автомобили, да станат доброволци и да обслужват болници“, гневи се Кадиров.

Според представител на Чеченското мюфтийство президентът се възмутил от неотдавнашен случай, в който организатори на сватба заблудили имама. Примолили му се да проведе необходимите обреди ден преди да отидат да взема булката и обещали да пратят само две коли, но в кортежа имало много повече.

През май Кадиров предложи мерките за ограничаване на заразата да бъдат ожесточени срещу всички, които не спазват самоизолация. „Щом нарушават, трябват по-строги мерки, да се отнемат колите на тези, които просто се возят, нека метат улици, да чистят болници, да работят“, призова Рамзан Кадиров.

Източник: Fakti.bg

Още по темата