Диабефор глюко – вашето решение на проблемите с диабета

Диабефор глюко – вашето решение на проблемите с диабета

Според изнесени данни на Международната диабетна федерация, вече 8,3% от хората по света страдат от диабет, като се прогнозира към 2035 г. да се увеличат на 10%, а проблеми в своята ендокринна система откриват все повече млади хора.

Характерно за диабетно болните е, че имат над нормалното ниво на глюкоза в кръвта поради липсата на хормона инсулин, а в някои случаи: на недостатъчното му количество. Като метаболитно, заболяването е хронично и протича до живот. Дългосрочно може да увреди не само кръвоносни съдове, но и нервната система.

Последните научни факти показват, че ако профилактиката е добра и се приложи навременно комплексно решение, прогнозата може да бъде подобрена чувствително.

Приемът на хранителни добавки, заедно със здравословното хранене и физическата активност, са от ключово значение за поддържане на кръвната захар в нормални граници. Като една от най-ефективно действащите хранителни добавки може да се определи Диабефор глюко.

Какво съдържа?

 

Тази хранителна добавка е продукт под формата на таблетки с основно предназначение контрол на кръвната захар. Представлява комбинация между хром от обогатени дрожди и екстракт от дървото Птерокарпус Марсупиум.

Екстрактът от растението е използван по традиция за снижаване на стойностите на кръвната захар и да се поддържа тегло в нормите. Постига се най-вече с помощта на  веществото птеростилбен. Silbinol, екстрактът от дървото, е патентован и гарантира, че продуктът е с високо качество.

Действието му се състои в активирането на рецепторите в организма, които имат липидопонижаващи свойства, а това са холестерол и триглицериди. Растението съдейства за контрол на хипергликемията, както и на инсулиновата резистентност на клетките. Има също и антиоксидантно, и противовъзпалително действие.

Според някои данни, при дефицит на хром организмът не може да използва глюкозата. Минералът е много важен, защото отговаря за нормалните метаболитни процеси в тялото ни. Ролята му е да регулира усещането на глад за сладко. Присъствайки в  състава на хранителната добавка, помага да бъде поддържана нормалната концентрация на глюкозата в кръвта, а също и за правилния ответен отговор на клетките към инсулина.

В конкретния продукт е използван хром от обогатени дрожди. Освен това, той е и тривалентен, което значи, че е биологично активна форма, нормално присъстваща в храната.

Основни предимства на Диабефор Глюко

 

Съчетанието на патентования екстракт Silbinol и хром допринася продуктът да действа благоприятно в следните посоки:

  • Допринася да бъде поддържана концентрация на глюкозата в кръвта в нормалните граници;
  • Поддържа необходимата чувствителност на клетките към инсулина;
  • Помага за установяване на нормални стойности на холестерола и триглицеридите;
  • Отразява се благоприятно на поддържането на телесното тегло в нормални граници.

Продуктът не води до зависимост поради липса на странични ефекти и може да се приема продължително време. Не съдържа оцветители и консерванти, както и животински продукти, затова е подходящ за вегетарианци и вегани. Препоръчва се за поддържане на нормалната кръвната захар при типове диабет 1, 2 и гестационен, при преддиабетни състояния и инсулинова резистентност.

Използвайки този продукт, който може да бъде намерен в почти всяка онлайн аптека, или други продукти със същото предназначение, ще сте сигурни за нормалната концентрация на кръвната си захар и ще имате нормален метаболизъм и холестерол, за да овладеете симптомите на заболяването.

 

Още по темата