Летни дамски дрехи за незабравимата ти ваканция в Рим и Прованса

Летни дамски дрехи за незабравимата ти ваканция в Рим и Прованса

В разгара на най-горещите месеци – юли и август, Рим и Прованса са изключително примамливи за екскурзия дестинации. Избирайки дамски дрехи за някое от тези впечатляващи места, трябва да имаме предвид и температурите там, които в момента са високи.

В зависимост от локацията, която сме избрали, подготвяме необходимото облекло и аксесоарите. В различните страни има различни разбирания за дрехите и това също е фактор за правилния им подбор.

В тази статия ще ви споделим какви дрехи за жени са подходящи за лятната екскурзия в Рим и Прованса.

щастлива жена със стилни дамски дрехи, самоед и  красив мъж

Изберете лека и прохладна материя

Както споменахме в началото, отправяйки се на екскурзия до някоя от тези точки на света, трябва да сте подготвени за високите температури.

В този случай най-подходящи са дамски дрехи от лен или памук. С тях ще ви бъде едновременно прохладно и удобно.

Препоръчваме по-широки модели, които да не прилепват плътно по тялото. Комбинацията от подходяща кройка и дишаща материя ще ви осигури незабравими почивни дни, независимо от градусите.

Не забравяйте и всички предимства на лена, който е изцяло естествена материя. Благодарение на това позволява на кожата да диша и я предпазва от замърсяващи вещества. Освен че държи хладно, ленът се поддържа изключително лесно и е подходящ за най-нежната и чувствителна кожа.

Всичките му предимства го правят и толкова предпочитан за пътувания и екскурзии.

щастлива жена със стилни дамски дрехи, самоед и  красив мъж

Ленени блузи и панталони

Ленените блузи и панталони са отличен вариант за елегантни дамски дрехи за екскурзия. Особено за такава в Рим и Прованса.

Сега на пазара могат да се открият ленени комплекти, които са в различни цветове и се съчетават чудесно един с друг.

Независимо дали ще изберете къси, или дълги ленени панталони и блузи, те стоят стилно и са удобни за всекиго. Освен това, можете да ги съчетаете както с ниски, така и с високи обувки.

Ако все пак сте решили да посетите някои от забележителностите, изберете дамско облекло, съобразено с мястото. Не забравяйте, че на някои от културните обекти не допускат къси панталони и потници. В такива случаи дори с дълги ленени дрехи ще ви бъде прохладно.

щастлива жена със стилни дамски дрехи, самоед и  красив мъж в Рим

Ленени поли и рокли

Дългите ленени поли и рокли са на мода не само в градовете с високи температури, но и като цяло през лятото.

Късите модели са изключително подходящи за плажа, парти край морето или за небрежна разходка с приятели.

Вариантите с по-голяма дължина са препоръчителни за италианските градове и екскурзиите в топлите точки. С дългите рокли и поли от лен не само ще ви бъде комфортно и прохладно – те ще ви позволят да не се притеснявате излишно дали облеклото ви е подходящо за църквите, които искате да посетите. А безспорно в Рим и Прованса са много и са красиви.

Не е задължително да са ленени

Ако ленът не ви допада като материя, не е задължително да избирате ленени дрехи. Можете да се спрете на модели от висококачествен памук, който също е дишаща материя.

Освен това, няма нищо по-красиво от рокля тип риза с А-силует в Рим или Прованса. С такъв модел можете да бъдете стилни, красиви, модерни и не на последно място – да ви е удобно и комфортно.

Още по темата