Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ се учат да са десни, ДСБ са в грешка

Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ се учат да са десни, ДСБ са в грешка

Проф. Антоанета Христова коментира състоянието на десните формации. Тя каза, че всяко разделение е грешно. Обединението е правилният ход, обяви тя по време на дискусия, организирана от СДС.
„Винаги имаме една финансова стабилност, която ни се дава при управлението на ГЕРБ. Но оттук нататък следва следващата крачка – реформите. Винаги една криза се преодолява само ако има доверие към институциите и правителството“, коментира политическият психолог.
„Най-голямата партия е ГЕРБ, учеща се да бъде дясна. Тя е самодекларирана и призната отвън като дясна и се стреми да се позиционирама максимално близко (до дясното, бел. ред.). Втората е СДС. Тук няма никакъв въпрос. Третата е ДСБ, която отсъства. Това е изключително лош знак за ДСБ. ДСБ попадна в една много объркана формация, която, опитвайки се в шареността на посланията, да намери себе си. ДСБ имаше временни успехи в София. Самото ДСБ разчитайки на старата градска десница, им остават едни силно либерални избиратели, които са от типа на дошли млади момчета и момичета с амбиция да се развиват в София, движещи се с колела и ранички. Това не са десните избиратели, а прагматичните и идеологически изчистени“, анализира тя.
Проф. Христова разкри, че има хора от ДСБ, които се вливат в КОД на Петър Москов./ БЛИЦ

Още по темата