Щастие, гордост и сълзи от радост в село Върбица след победата на Стойка Кръстева

Щастие, гордост и сълзи от радост в село Върбица след победата на Стойка Кръстева

Радостни възгласи, гордост и щастие в село Върбица след изключителния успех на Стойка Кръстева и спечеления златен медал на Олимпиадата в Токио.
Плевенското село Върбица ще посрещне златната медалистка от Токио Стойка Кръстева с пита, с изобразени на нея олимпийски кръгове, мед и шарена сол. Това заяви за БТА кметът на селото Красимир Маринов, минути след голямата победа на боксьорката.
Десетки жители на селото, заедно с най-близките й роднини, гледаха победата, връчването на медала и изпяха химна на България като ликуваха в кафенето в центъра на селото. Разля се и шампанско.
„Стойка има достатъчно голям опит. Абсолютно вярвах, че ще спечели. Още при първите й срещи казах, че ще бъде победител“, заяви баща й Желязко. „Видях я как излиза спокойна и бях убеден, че победата е сигурна. Трудолюбието и целеустремеността я доведоха дотук. Радвам се, че стигна дотук – не знам нейните мечти, но искам да се завърне в къщи и да се отдаде на семейството си“, добави развълнуван възрастния мъж и разкри, че ще очаква следващата стъпка – да има внук. „Ние с майка й затова живеем“, добави той.
Майката на победителката, Керана, също изгледа мача и се радваше със сълзи на очи за победата. Тя получи цветя и поздравления от децата, които се бяха скупчили около възрастните, за да изживеят заедно празника.
Съпругът на шампионката, Борил, честити победата на всички съселяни и на българите и разкри, че след като е видял лицето на Стойка преди мача, е разбрал, че е щастлива и уверена и че ще победи.
„Честита победа на цяла България, на българския бокс и спорт! Преди мача, когато разговаряхме, видях, че лицето ѝ сияе, че е щастлива и уверена. Казах си, че това е нейният ден”, сподели пред NOVA съпругът на Стойка Борил Кръстев.
„Когато се чуем отново, ще ѝ кажа, че я обичам много и че ѝ благодаря за всичко, което донесе на България. Всички големи държави ще станат на крака за българския химн”, каза още Кръстев със сълзи в очите.
Близките на Стойка Кръстева бяха категорични, че талантът е един процент, а 99 процента от успеха са трудът, волята и лишенията. И това, че мисията на олимпийския шампион е да радва милионите. Всички пред телевизора в центъра на Върбица дълго време коментираха големия успех на българската спортистка.
Стойка Кръстева заяви в Токио, че е осъществила мечтата си, след като е спечелила златото на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма. 35-годишната Кръстева победи категорично на финала с 5:0 съдийски гласа водачката в схемата Бусе Наз Чакъроглу от Турция и донесе дебютна олимпийска титла на България в женския бокс и първа в спорта от Атланта 1996.
Плевен ликува с две олимпийски шампионки – Ивет Горанова /карате/ и Стойка Кръстева /бокс/.
Посрещането на Ивет Горанова в Долна Митрополия е организирано от местната община утре от 19.00 часа./Dariknews.bg

Още по темата