Убит е учител при нападението в Словакия, учителка и деца са ранени

Убит е учител при нападението в Словакия, учителка и деца са ранени

Учител e загинал при нападението в основно училище в централна Словакия днес, съобщи АФП по данни на полицията. При инцидента полицията е открила огън срещу нападателя и го е убила, предаде actualno.com.

Той е идентифициран като 22-годишен мъж, бивш ученик на училището в град Врутки, на около 180 километра североизточно от столицата Братислава.

Нападателят е намушкал и убил заместник-директора и ранил няколко други, между които учителка и две деца. Полицаите открили огън по мъжа, убивайки го на около 200 метра от училището.

„Той е счупил стъклена врата, за да влезе. Служителите се опитали да го спрат и той използвал нож, който носел със себе си“, каза директорът на словашката полиция Милан Лукански.

„Нападателят е нанесъл смъртоносна рана на заместник-директора и е ранил охраната, след това се е качил нагоре в сградата, където сериозно е ранил учителка и две деца, нанасяйки им множество прободни рани“, каза той.

„След като се опитал да избяга, тичайки, полицай го последвал, но той се опитал да се защити с ножа. Така че се наложило да бъде изполвано оръжие и той е бил убит“, допълва полицейският служител.

Все още няма коментар от полицията за мотивите на нападателя.

Ранените са откарани в болница в близкия град Мартин.

Премиерът Игор Матович изказа своите „искрени съболезнования“ на семейството на жертвата.

Министърът на вътрешните работи е на път към мястото на инцидента, каза Матович пред журналисти в кулоарите на срещата на централноевропейските лидери в съседна Чехия.

Източник: Petel.bg

Още по темата