Омбудсманът инициира онлайн среща с министъра на образованието по проблемите на дистанционното обучение

Омбудсманът инициира онлайн среща с министъра на образованието по проблемите на дистанционното обучение


Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на тема „Проблеми пред дистанционното обучение“ по време на епидемичната обстановка.

В рамките на час и половина министърът ще отговаря по жалби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, директори на училища и граждански организации. Ще бъдат зададени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма нужда от подкрепа в тази тежка ситуация.

Срещата ще се проведе утре, 10 декември 2020 г., от 9.30 часа в платформата ZOOM: https://zoom.us/j/91547431366?pwd=N3FFb2I0WlQwQS95aHdBNWtLUmFoQT09

Тя ще се излъчва в реално време и във Фейсбук профила на омбудсмана – Diana Kovatcheva

Инициативата на омбудсмана е в рамките на Международния ден за защита правата на човека – 10 декември. Основно човешко право е Правото на образование, ключово значение за развитието на способностите на хората, за справяне с бедността и социалното изключване. Пандемията на практика постави милиони деца по света пред отпадане от образователната система и България не прави изключение.

Още по темата