Йотова: Радев прецени най-удачния момент за връчване на

Йотова: Радев прецени най-удачния момент за връчване на


Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че се надява да бъде сформирано редовно правителство в рамките на 46-ия парламент. Йотова се надява, че в следващите 7 дни емоциите ще поспаднат и „Има такъв народ“ ще намери своите съюзници и парламентарно мнозинство, за да може да бъде гласуван техният кабинет. 

„Всички ние имаме нужда от редовно правителство, от правителство, което в една парламентарна република да се отчита пред мнозинството, пред целия български парламент, и да поеме много сериозни отговорности за реформите. Интересите на България са над всичко“, посочи вицепрезидентът.

С представянето на кандидатурата за министър-председател на Пламен Николов смятам, че имаме съвсем нова ситуация и формула за следващия кабинет, коментира Илияна Йотова.

По думите и по този начин спечелилата изборите партия „Има такъв народ“ се ангажира вече партийно и политически със следващото управление. Предстои да се види какъв ще бъде съставът на предложения кабинет, но самата фигура на Николов, като част от партията ИТН, означава по-голяма отговорност и по-сериозен политически ангажимент от политическата сила, каза още вицепрезидентът.

„Президентът изпълни своите конституционни правомощия, той наблюдаваше много сериозно и детайлно политическата ситуация и прецени, според мен, най-удачният момент да връчи мандата за съставяне на кабинет.“, посочи още вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира, че дава висока оценка на работата на служебния кабинет и изрази надежда за приемственост в следващото правителство.

Още по темата