Георги Гергов под карантина, съпругата му и тъщата заразени с COVID-19

Георги Гергов под карантина, съпругата му и тъщата заразени с COVID-19

Пловдивският лидер на партията Георги Гергов отсъства от Конгреса на БСП.
Той е един от големите противници на Корнелия Нинова. Гергов не се появи на конгреса, като по информация на негови другари на форума той бил болен от Covid-19, пише „Флагман“.
Георги Гергов обаче уточни, че е под карантина заради коронавирус в семейството, съобщи Dariknews.
Бизнесменът заявил, че съпругата му и майка й са на лечение в болница „Пълмед“ в Пловдив, но неговият тест е отрицателен.
Двете жени са тествани и приети в лечебното заведение вчера.
По тази причина лидерът на пловдивските социалисти пропуска 50-ия конгрес на БСП, тъй като трябва да остане карантиниран за две седмици.
„След седем дни ще ми направят втори PCR“, обясни Гергов.
Той разказа, че първо се е разболяла тъща му, след което той е тествал цялото семейство и близкото обкръжение. Така се оказало, че и жена му е заразена, а нейният шофьор има антитела, което означава, че е изкарал вируса без да разбере.
Никой друг от дома и персонала не е заразен. Гергов недоумява как не се е заразил, при положение, че е в тесен контакт със съпругата си и майка й и делят един покрив.
„Хората да внимават, да мият ръцете постоянно, да носят маски. Няма прошка, не е шега работа!“, посъветва пловдивският бизнесмен.
Гергов разкри, че в началото на учебната година и 18-годишният му внук е изкарал коронавируса на крак, но той не е имал никакъв контакт със семейството, тъй като живее в чужбина. Вирусът е бил открит при тестове на всички ученици преди първия учебен ден./Вестник Марица

Още по темата