България под лупата на Европа: Комисия на ЕП обсъжда обстановката у нас

България под лупата на Европа: Комисия на ЕП обсъжда обстановката у нас

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще обсъди на закрито заседание днес обстановката в България, съобщава пресслужбата на ЕП.
В заседанието ще участват зам.-главният прокурор Красимира Филипова, вицепремиерът Екатерина Захариева и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и на групата държави срещу корупцията към същата институция, на Европейския икономически и социален съвет, на Европейската комисия, представители на гражданското общество.
Срещата ще продължи от 10.00 до 14.30 ч. българско време, посочва БТА.
В съобщението се уточнява, че групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС. Председател на групата е евродепутатът Софи инт’Велд (Обнови Европа, Холандия).
Пресслужбата на ЕП уточни, че след заседанието не се предвиждат съобщения на институцията за съдържанието на разговорите. Съществува възможност след днешното заседание политическите ръководства на парламентарните групи да решат да обсъдят обстановката в нашата страна в открит дебат./Вестник Марица

Още по темата