Каракачанов коментира роднинските си връзки с един от братята Бобокови

Каракачанов коментира роднинските си връзки с един от братята Бобокови

Поръчките за модернизация на българската армия не са забавени заради коронавируса, заяви в Шумен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, където участва в тържеството по повод Деня на Ботев.
По-късно той наблюдава демонстративните стрелби и практическия държавен изпит на курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“, предаде БНТ.
Пред журналисти военният министър коментира и роднинските си връзки с Атанас Бобоков, описани по делото срещу собственика на заводите „Монбат“.
Припомняме ви, че Красимир Каракачанов е кум на единия от братята.
„Когато преди 25 години примерно си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг политик, трети става лекар, четвърти журналисти“, каза Каракачанов днес. Според него „взаимоотношенията им са свеждали до срещали по семейни мероприятия, защото е кръстник на трите му деца.
„Тези хора ги познавам като хора работливи, предприемчиви, хора, които почнаха от една гола поляна… Парите, които печелеха, не ги хвърляха по яхти и самолети, а ги хвърляха и влагаха в разширяване на производството, отваряне на нови работни места. Какво точно има предвид прокуратурата, не е моя работа да гадая. Държавното обвинение има някакви данни или най-малкото съмнения за нещо, остава да го докажат. Всичко останало е търсене на сензации“, настоя той./Новините БГ

Още по темата