Валери Симеонов: Васил Божков стои зад кампанията по очернянето ми

Валери Симеонов: Васил Божков стои зад кампанията по очернянето ми

ВМРО са тези, които отказаха да се явят заедно в коалиция, въпреки че до четвъртък Каракачанов твърдеше, че ще се явим заедно на изборите, но в последния момент си промениха мнението и се разделихме. Това сподели в сутрешния блок на БНТ лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.
Той обясни, че грешката „Обединени патриоти“ е била, че са се доверили прекалено много на АТАКА и Волен Сидеров през 2017 г., за което седем-осем месеца по-късно вече съжалявали. Въпреки това Симеонов увери, че в коалицията им не е имало някакво сериозно напрежение, а към днешна дата тя е сплотена.
На въпрос дали НФСБ ще преодолее бариерата от 4% за влизане в следващия парламент Валери Симеонов посочи, че това зависи от предизборната кампания на партията и от избирателната активност. В случай че НФСБ не намери място в следващото Народно събрание, лидерът на партията подчерта, че политиката не е само участие във властта.
Относно възможността за евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП Симеонов изрази мнение, че това теоретично не е невъзможно, но е невъзможно по идеологически и личностни причини.
Заместник-председателя на парламента заяви още, че е доволен от направеното от него и партията му през тези четири години, изтъквайки повишението на пенсиите, забраната за шума по морето, укрепването на защитното съоръжение на границата с Турция.
Относно протестите на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“, заради които той се оттегли като вицепремиер, Валери Симеонов сподели, че зад цялата тази кампания по неговото очерняне е стоял бизнесменът Васил Божков по време, когато Симеонов е започнал да настоява за промените в Закона за хазарта.
Кампанията бе спонсорирана от Васил Божков срещу мен. Беше ясно, че няма да се оставя. Очернянето ми бе спонсорирано от същия този човек, който сега се издирва от българските власти, подчерта той.
По отношение на конфликта между България и Република Северна Македония Валери Симеонов сподели, че зад него стоят интересите на Русия, прокарани през сръбските отношения между Белград и Скопие./  Novini.bg

Още по темата