Бойко Борисов: Мафиотска структура ли? Не, първа политическа партия

Бойко Борисов: Мафиотска структура ли? Не, първа политическа партия

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отново се качи на джип и се отправи към пътен възел „Белокопитово“ на магистрала „Хемус“.
„Толкова ги дразнеше джипа, но с него ей това сме направили. Сега по цял ден се чудят как да свалят на Патриарха и на главния прокурор охраната“, отчете Борисов.
„Затова искам да минем оттук с джипа, за да видят хората, че магистралата е готова. Трябваше за летния сезон да работи, но за да не платят на работниците и да не кажат, че ние сме я направили ние. До Шумен всичко е готово – мантинели, лед осветление и огради за дивите животни. Трябва само да сложат маркировка. Нарочно не го правят. Оставили са 5-6 работника, колкото да се вижда, че се работи. От другата страна до Търново също щеше да е готова, но я спряха и прибраха техниката. Преди имаше стотици багери и работници“, посочи той, предава Дир.бг.
„Това е моделът Радев – застой, хаос и разруха. Изпуснати епидемии, с провалена ваксинационна кампания – лично от Радев и от неговите антиваксъри. Сега затварят всичко и казват мерки, но мерките са парите на данъкоплатците. Вместо юни, юли и август да се ваксинират всички масово. Сутринта Кацаров призовава да се ваксинираме, но това е, след като вече се обърна каруцата, но той първо затво зелените коридори, само защото аз съм ги измислил“, възмути се Борисов.
„Няма нито един работник, Радев! Как ще вдигаш икономическия растеж, доходите, как ще развиваш икономиката? С кое? С юмрука и с това, че разпиля партиите“, продължи с критиките си лидерът на ГЕРБ.
„Социолозите като кажат, че служебното правителство е успешно. Кое му е успешното? Протест на фермери, протест на лекари, протест на ресторантьори всичко живо, което страда. Кое е успешно? Един пример искам да ми дадете“, призова той.
Борисов коментира и мигрантския натиск по границата с Турция. „Отпуснаха границите и напълниха центровете. Не могат да се справят и с миграцията. Не могат да се справят и с инфлацията. Няма план за възстановяване, няма нищо, но това било харесвано“.
„Някой днес ни сравнил с мафиотска структура. Първата политическа партия, защото в България отново бяхме първи. 1% ги броиха три дни“, изрази негодуванието си той.
„Застой и хаос. Това донесоха Слави Трифонов, Радев и Тошко Йорданов“ заключи Борисов./Вестник Марица

Още по темата