Търсят медицински сестри с 3 бона заплата в Пловдив

Търсят медицински сестри с 3 бона заплата в Пловдив

Почти няма лечебно заведение в Пловдив, което да не набира нови служители. Кадри се търсят и в УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ „Св. Пантелеймон“, МБАЛ МК“Св. Ив. Рилски“, МТБ Пловдив, УМБАЛ „Еврохоспитал“,  МБАЛ „Пловдив“, Многопрофилна болница за активно лечение „Централ Онко Хоспитал“.
Заплатите, които се предлагат в част от обявите за медицински сестри, гонят тези на лекарите. Така например в УМБАЛ „Св. Георги“ възнаграждението, срещу което те ще полагат труд стига до 3300 лв. бруто, става ясно от обявите в онлайн платформа за работа. В същото лечебно заведение се търси и лекар за клиниката по Инфекциозни болести. Той ще се разписва месечно срещу сума до 4000 лв. бруто.
Медицинските сестри са нужни за покриването на капацитета на УМБАЛ „Св. Георги“ в звената с пациенти с COVID-19 към Клиниката по инфекциозни болести, както и към интензивния сектор за лечение на пациенти с COVID-19 към КАИЛ. Те ще се трудят на 12 часови смени по график. От нови попълнения обаче има и в други отделения като звено „Хирургия“, в „Клиниката по ортопедия и травматология“, „Първа клиника по хирургия“.
Освен тези, които ще бъдат назначени на щат, от УМБАЛ „Св. Георги“ се оглеждат да наемат и 10 медицински сестри доброволци, които да съдействат при обгрижване и манипулации на болните от COVID-19 пациенти. Условието е те да са със  завършен трети курс медицинска сестра или пети курс медицина. Оказва се, че на територията на Пловдив има и глад за лаборанти, лекари, санитари и преносвачи./ Вестник Марица
 

Още по темата