Камери за кола – начин на работа и предимства

Камери за кола – начин на работа и предимства

Несъмнено всеки един от нас поне веднъж е ставал свидетел на нередности по градските или междуселищни пътища. В повечето случаи рискованото шофиране остава безнаказано и се повтаря отново и отново.

Ето защо някои шофьори решават да оборудват своите автомобили с камери. Това са т.нар камери за кола и видеорегистратори.

Какво представляват камерите за кола?

Камерите за кола представляват малки записващи устройства, които се монтират върху таблото или на предното стъкло на автомобилите. Те се поставят с цел записване на случващото се пред или зад превозното средство.

Някои модели също разполага с GPS устройство, акселерометър и режим на паркиране. Така освен към записаното видео и аудио, устройствата дават информация за скоростта на движение на автомобилите и спомагат при паркиране.

Как работят камерите за кола?

В повечето случаи камерите за кола се монтират или към таблото, или на предното стъкло на превозните средства. Те се свързват или към запалката или към таблото с бушони, от където се снабдяват с необходимото електричество. Камерите се включват и започват записване веднага щом бъде стартиран двигателя.

Записаната информация се запазва с помощта на карта с памет, а при запълване на празното пространство, записването се извършва върху вече записаните кадри.

Какви са предимствата на камерите за кола?

Несъмнено камерите за кола носят немалко ползи. На първо място те са отличен източник на доказателства, при пътно транспортно произшествие. Освен, че могат да разрешат спорове, записаните кадри могат също да послужат и пред застрахователните компании. Така бързо ще се установи коя от двете страни има вина за инцидента и ползите ще бъдат за потърпевшата страна.

Видеорегистраторите и камерите за кола са ефективно средство срещу кражби и други нелегални действия. С помощта на записаната информация могат да се разкрият нарушения на правилата на пътя от рискови и недисциплинирани водачи на моторни превозни средства.

Освен това, камерите могат да запишат опити за кражби на превозното средство или криминални прояви от случващото се около него. Това може да се окаже ключово за сигурността на шофьора и неговото превозно средство.

Могат ли камерите за кола да бъдат използвани през нощта?

Повечето съвременни камери за кола са способни да записват през нощта. Разбира се качеството на картината до голяма степен зависи от наличието на достатъчно светлина. Някои по-съвременни модели разполагат с WDR и HDR технологии, които позволяват на устройствата да записват по-ясна картина, дори при недостатъчно светлина.

Могат ли да работят когато автомобила е паркиран?

Обикновено камерите за кола и видеорегистраторите функционират като вземат нужното електричество от автомобила. Това означава,че двигателят трябва да бъде стартиран. Но камерите могат да функционират дори при паркиран автомобил с неработещ двигател.

За целта, записващите устройства се свързват към таблото с бушони, като по този начин се снабдяват с електричество директно от акумулатора.

Свързването става чрез кабели и адаптер, който разполага с прекъсвач, за да се избегне изтощаването на автомобилната батерия.

Камерите за кола и видеорегисраторите са несъмнено отлична инвестиция. Ето защо в каталога на SpySecrets.com са включени модерни записващи устройства достъпни на конкурентни цени. Повече информация за продуктите е налична на онлайн страницата на магазина.

Още по темата