„Отровното трио“ зове към гражданско неподчинение и бунт!

„Отровното трио“ зове към гражданско неподчинение и бунт!

„Отровното трио“, което от самото начало опита да узурпира недоволството на мирните граждани, отново опитва по всякакъв начин да предизвика напрежение и да окървави протеста. След акцията на МВР от тази сутрин, която премахна блокадите и така улесни живота на хиляди жители на София, Варна и Пловдив, от „Отровното трио“ призовават към национално неподчинение.
В обръщение, разпространено във Фейсбук, те карат протестиращите да си донесат палатки, храна, вода и да блокират отново ключови места в столицата, както и в различни градове в страната. Ето скандалния призив на „Отровното трио“ (публикуваме думите им без редакторска намеса): „Днес, 07.08.2020г. Петък от 20.00ч. се събираме на фонтана пред президентството за да кажем на целия свят, че искаме и ще получим:
1. Оставка на правителството!
2. Оставка на главния прокурор!
3. Промяна!
За тези, които не могат да пътуват до София, съберете се на площадите в цялата страна! Нека изградим барикади в цялата страна и да застанем на тях всички заедно!
Носете със себе си: домати, яйца, лук, картофи и прочие, т.к. ще се наложи да сготвим. Вземете със себе си: палатки, дюшеци, спални чували и всичко онова което сметнете за полезно за изграждане на барикадите отново. Вода и храна готова за консумация. Пригответе се да останем до постигане на целите на протеста.“
В края на обръщението лъсва и целта на „Отровното трио“ да изведе облаги, капитализирайки протеста. Те призовават всеки, който може да им дари пари и публикуват банкова сметка за дарения на името на адвокат Николай Хаджигенов: „Р.s. Играта загрубя, а олигарсите са щедри само, когато плашат десетки, стотици милиони рушвети на правителството, за това протестът има нужда и от финансова помощ. Всяка, дарена стотинка ще бъде декларирана пред Столична община и ще бъде платен дължимият местен данък в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани на ползу роду.“/БЛИЦ

Още по темата